2009-02-02

Archie maci




Archie maci Margareth Sherry figurája, a duci macsokek és sok más aranyos állatka mellett. Rólam köztudomású, hogy imádom az infantilis mintákat (lásd Newton maci - Lassú RR 1. Newtonos óra), így számomra egyértelmű volt, hogy ismét valami macit keressek a Lassú RR 2. körre. Archiera és barátjára Spot kutyára esett a választásom. Képeket nem nagyon teszünk otthon a falra, így azt találtam ki, hogy legyen belőlük ágytakaró. Igen ám, de ekkor meg jött a dilemma, hogy a francia ágyra legalább két ember szélességű ágytakaró kell.... végül megoldásként jött, hogy mivel Archieból van 24 darab, és az RR körünk 12 tagból áll, hogy legyen mindkét térfelen 12-12 maci, elszórtan egy darab takácsvásznon, majd a végén meg én készítek belőlük takarót. Nagy lelkesedéssel el is kezdték a lányok a macik hímzését, aztán rájöttek, hogy nem olyan kényelmes egy 2 méter hosszú, 1 méter széles anyagot kézben tartani. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy akkor az én felemet meghímzik ők, én meg addig elkészítem a másik oldalt. Ez a terv egy kicsit megcsúszott, mert nem velük egyidőben készültek, készülnek a macik, de a végére csak-csak összeér a két oldal.

2009-ben eddig csak őket hímeztem. Számszerint 8 db van kész. A maradék négyet február hónapban szeretném letudni.




6 megjegyzés:

Tündérke írta...

Így is aranyosak, pláne élőben :-)
Azt már kitaláltad, mi lesz az előző RR-ben a virágcsokorból hiányzó rózsa helyén?

Dóra írta...

Aranyosak nagyon!

Sofie írta...

Nagyon aranyosak! 4-et szeretnél februárban? Nem semmi gyorsaság:-)

Moklin írta...

Tündérke, terveim szerint két lehetőség van:
1. kibontom a fehérrel kivarrt részt (TZsuzsi kitöltötte fehérrel), és kipótolom egy rózsával.
2. Teszek rá egy fimo virág gombot.

Sofie, és még mást is szeretnék hímezni februárban. ;o)

Cimpulusz írta...

Te tán kaptál vmi extra szabit? :))Én per pill. annyit közbeszerzek, hogy már lassan itt lakom ebben a székben és a hímzéseim meg kibomlódnak otthon... szóval ámulok-bámulok a szépségeid láttán! Huj-huj, hajrá!!!

Moklin írta...

Nekem ez a nyugtatóm. :o)
A hét az nekem is durva volt, nem is készült egy maci sem, de a hétvégi családi ebédeket követő szieszta alatt simán befér egy-egy fél maci. Nálam egy ilyen kis barna izé a fehér-fekete barátjával 3 este szokott lenni. Na jó az összes fonal egybe van készítve hozzájuk, és a minták is ott figyelnek.