2009-08-30

Lassú RR 3. - a választás

Sokan tudjátok mi is az az RR, sokan viszont nem, így gyorsan összefoglalva elmondom.


Az RR az egy olyan hímzés, amin x (általában 12) db minta van, amit aztán 12 ember körbe ad egymásnak. Lényegében mindenki meghímzi az összes mintát, de nem a saját kendőjére, hanem mindegyik részletet máséra, összességében lesz 12 kendő, amin minden hímzés rajt van, és mindegyikre hímzett mindenki. Ezt én általában barátság kendőnek tekintem, mert onnantól a kész hímzés mindig azokra az emberekre emlékeztet, akikkel együtt készítettük. Szerintem jó móka.


A Lassú RR-nek meg még ezen felül is külön története van (számomra, mindenképpen). Anno, amikor ez a nagy RR láz betört az xszemes oldalra, akkor mindenki alakított mindenféle RR csoportokat, különböző témákban. Általános szabállyá kezdett válni (más kérdés, hogy a szabály betartása nem vált általánossá), hogy havi továbbadás van a kendők esetében. A sok be nem tartott határidő miatt aztán egyre komolyabb és egyre több nézeteltérés alakult ki az RR csoportokon belül, ami nekem - és aztán kiderült, hogy még néhány másik emberkének sem -tetszett. Dolgozó és elég sok egyéb elfoglaltsággal rendelkező emberként örültem, amikor Macsi (MS Macska, aki a Keresztszemes Magazin főszerkesztője) megkeresett azzal, hogy nincs-e kedvem benne lenni egy olyan RR körben, amiben mindenki olyan hímzést választ, amilyet akar, és annyi a szabály, hogy nem kell feltétlenül tartani a havi határidőt. Hát persze, hogy benne voltam.....így aztán nemsokára kialakult a Lassú RR gárdája - MSMacska, Anitzsirk, Sofie, Fitri, Sznyegi, TZsuzsi, Pergőke, Iancsa, Györgyi, Tündérke, Esztipiros és én. A csapat nagyon jól összeszokottá vált, és az első kört letudva - Sznyegi kiválását követően (ő nagyon messze lakik és inkább a saját megyéjében szervezi az xszemes életet) Kapcsa lépett be 12-nek - szerveztünk egy 2. és most egy 3. kört is. A Lassú RR csapat egy nagy baráti társaság, ahol a 12 ember nagyon különbözik egymástól, ha nem lenne a közös hobbi, valószínűleg sokukkal soha nem ismerkedtünk volna össze, vagy nem nyitottunk volna egymás felé, de a keresztszemes összekovácsolt bennünket, és most már ha havonta nem tudunk találkozni (minden hónapban más a házigazda a saját otthonában), akkor szervezünk köztes kávézásokat, teázásokat, színházi és egyéb kulturális programot, sőt még közös nyaralások is vannak. Jó kis csapat lettünk, és mindenki egyetért abban, hogy ezt bizony folytatnunk kell.


A fentiekből is látszik, hogy a 3. kör nem volt elkerülhető (és lesz még 99. is ;o) ), ezért én is választottam témát. Nálam Margareth Sherry nagy-nagy kedvenc (Lassú RR 2-ben is az ő Archie macijait hímeztük), így most is hű maradtam hozzá, ezért az Astro cats sorozatot tervezem elkészítetni a lányokkal, amelyekből poháralátétet készítek, műanyag tokkal.

Íme az én hímzésem:

3 megjegyzés:

Dóra írta...

Jó, ha van egy tuti csapat, ahol senki sem kiszámíthatatlan.

Tetszenek a duci macskáid:-DD

Kryx írta...

Szeretem ezeket a cicákat! :) Jó ötlet a poháralátét is!

Nóra írta...

Hát azért a senki sem kiszámíthatatlan nem teljesen áll, inkább megtanultuk az évek során elfogadni egymás hülyeségeit. Nincs összezördülés, de ehhez sokszor kell a kompromisszumkészség (még most is van a 2. körből úton levő kendő, ami 2007-ben indult).