2009-10-19

42. heti beszámoló

Az elmúlt héten több dolog is történt. A hét elején a temetéssel voltunk elfoglalva, ezért nem is nyúltam semmi kreatív dologhoz. Valahogy nem volt kedvem később arra emlékezni, hogy milyen fájdalmas percekben készült el ez vagy az a tárgy, kép, egyéb.

A temetés után viszont valahol megnyugvás töltött el, mert most már tudom, hogy nem kell szenvedni, nem fáj semmi neki. Persze ez önámítás, mert hát szegényem nincs itt, de jobb ezt így hinni - nekem....

Szerdától itthon voltunk - szabadságon vagyunk, amit eredetileg vele szerettünk volna eltölteni az otthonában, de sajnos ezt már nem tudta megvárni -, így több idő jutott a kreatívkodásra.

Két készülő MP könyvjelző, ezek később látványosabbak lesznek.


Kötöttem is - ez a Sun Ray Shawl -, de visszabontottam aztán, mert rájöttem, hogy a ráhajtásokat fordítva kell készíteni. Amúgy fordítva kötök, mert balkezes vagyok, így nem nagyon tudnak tanítani, és sok mindenre magamtól kell rájönnöm, ez a ráhajtás dolog is ilyen volt.


A múltkor ígért kutyusos falvédő készen. Ugye, milyen szép?



Anyukám olyan kötési technikát tanított, amivel fentről indulva egyben meg lehet kötni egy kardigánt - csak az ujjak alatt kell varrni egy kicsit -, így most gyakorlom a baba (méretű) ruha készítését, aztán majd ha már rendesen megy, ajándék is lehet belőle.




A 2009-es tervek között szerepel Bent Creek Soapbox sorozata. Ebből nem olyan régen elkészült a winter, sajnos összevarrva (banner lesz belőle) még nem tudom mutatni, talán a jövő heti jelentésben már igen.


Ma pedig a Budapesti Állatkertben jártunk - minden évben igyekszünk legalább egyszer eljutni, ezzel is támogatva az állatok etetését - és nagyon jól éreztük magunkat.

3 megjegyzés:

Timici írta...

szia:o)
nagyon szépeket készítettél:o)
kötés ügyben esetleg segítségedre lehet egy régi kötős könyv(könyvtárban biztos megtalálod): Ludmila Peskova : A házi kötés iskolája a címe, ebben bemutatják balkezeseknek is, hogyan kell ezt vagy azt az öltést megkötni, ábrákkal bemutatva és szöveggel leírva is.
a raglánkötés nekem még rejtély, de muszáj megtanulnom, mert nagyon hasznos.:o)

Moklin írta...

Köszi az infót, utánanézek a könyvnek. A raglán pedig nem nagy ördöngösség, még nekem is ment.

Dora írta...

Mennyi szépség! Tök jókat csináltál, egyik jobban tetszik, mint a másik!